Elazığ`da Engelli Hasta Nakil Ambulansı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, engelli vatandaşların hastane ev arasındaki nakillerinde kullanmak üzere asansör sistemi ile özel olarak dizayn edilen ve Elazığ’da bir ilk olan “Engelli Hasta Nakil Ambulansı” düzenlenen bir tanıtım programı ile hizmete sunuldu.

Elazığ`da Engelli Hasta Nakil Ambulansı Hizmete Girdi

Advert

Bugün düzenlenen  tanıtım programına ,  İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı ve Elazığ Engelliler İl Meclis Başkanı Metin FIRAT, çalışanlar ve dernek üyesi vatandaşlar katıldı.


Engelli vatandaşlara daha konforlu bir sağlık hizmeti sunmak üzere asansör sisteminin yanı sıra bir çok özellik eklenen Engelli Hasta Nakil Ambulansı tanıtım etkinliğinde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT “ Burada bulunan herkes dahil hepimiz birer engelli adayıyız. Yarına ne olacağımız belli değil. Onun için hayatımızı buna göre dizayn etmek zorundayız. Yani hastaneleri, alışveriş merkezlerini, sokakları ve caddeleri yarın engelli olacakmış gibi dizayn etmek zorundayız. Birkaç ay öncesinde Elazığ Sakatlar Derneği Şube Başkanı Müdürlüğümüze yapmış oldukları ziyaret sırasında, bizlerden engelli vatandaşlarımızın hastane ve ev arasındaki nakillerinde kullanmak üzere bir araç isteği olmuştu. Biz hastane içinde işlerimizi hallettikten sonra tekrar bizleri ikamet adreslerimize bıraksın. Diğer türlü normal sedye ile gittiğimizde zorluklar yaşıyoruz. Orada bir çok alanda sıkıntılar yaşıyoruz, demişti. Bu isteğinde haklıydılar. Biz de bunun için ne yapabiliriz diye çalıştık. Sağlık Müdürlüğümüze ait bir ambulansı, engelli nakil aracı olarak dizayn ettik. Bir asansör sistemi kurduk. Engelli vatandaşlarımız bundan sonra  444 3 833 numaralı telefonu aradıkları zaman bu aracımız gidip kendilerini evinden, engelli aracıyla birlikte alacak, hastaneye bırakacak. Hastamız buradaki işlemlerini tamamladıktan sonra tekrar ambulansla evlerine bırakmış olacağız. Güzel bir hizmet oldu. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve Elazığ’a hayırlı olsun” dedi.


Engelli akülü tekerlek araçları kullandıklarını ve bunlarla hastaneye gittiklerinde sıkıntı çektiklerini dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı ve Elazığ Engelliler İl Meclis Başkanı Metin FIRAT “Elazığ’ın çevre ve ilçelerinde yaklaşık 16 bin engelli birey yaşamaktadır. Duraklarda bekliyoruz. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğüne böyle bir konuyu ve projeyi dile getirdik. Bu proje Elazığ’da hayata geçerse çok güzel olur dedik. Engelli taşıma aracımız hayata geçti. Burada İl Sağlık Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bununla ilgili artık engelli kardeşlerimiz hastaneye gitmeleri konusunda ambulans isteyebilirler. Ambulans evinden alıp, hastaneye götürüyor. Orada ihtiyaçlarını giderdikten sonra ambulans hastayı tekrardan evine bırakıyor. Bu olması gereken bir şey. Tüm illerde de olmasın istiyoruz. Hele ki bizim engelli olarak zorluk çektiğimizi göz önünde bulundurulup ve hatta tüm hastanelerde böyle bir duyarlılık bekliyoruz.1 ambulansla başladık inşallah bunu 5’ e çıkarırız” diye konuştu.



Advert

Paylaş: