Hava durumu nasıl Olacak?

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Hava durumu  nasıl Olacak?

Advert

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevreleri ile Kütahyan'nın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde bir ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya'nın doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Kayseri ve Niğde çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Gümüşhane çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu 35°C

Ankara: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 29°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 28°C (İLKHA)





Advert

Paylaş:
Advert