Balıklıgöl’de bulunan Dergâh Camisi doldu taştı

Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için Balıklıgöl’de bulunan Dergâh Camisine akın eden Şanlıurfalılar, ilk teravih namazını kılmanın heyecanını yaşadılar.

Balıklıgöl’de bulunan Dergâh Camisi doldu taştı

Advert

On bir ayın sultanı, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'ın ilk teravihini kılmak için Şanlıurfalılar, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camisi'ne akın ederek, ilk teravih namazını kılmanın heyecanını yaşadılar.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayının heyecanıyla kılınan ilk teravih namazına gelen vatandaşların küçük çocuklarını da camiye getirmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Birçok camide olduğu gibi Ramazan ayının manevi havasının daha yoğun yaşandığı, Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl'deki Mevlid-i Halil (Dergâh) Camisi'ne de teravih namazı kılmak isteyen vatandaşların akşam namazından sonra gelmeye başladığı görüldü.

Hazreti İbrahim'in makamı olarak bilinen tarihi yerler ve Üstad Bediüzzaman'ın vefat ettiğinde ilk defnedildiği yeri de ziyaret eden Urfalılar uzun uzun dua ederken, Peygamberler şehri Şanlıurfa'yı ziyaret etmek için değişik illerden gelen birçok kişi de, Ramazan'ı Balıklıgöl'de karşılamanın heyecanını yaşadılar.

Teravih namazı öncesi camiye gelen halka İl Müftüsü İhsan Açık, Ramazan ayının önemi ve anlamı hakkında bilgi verdi.

Teravih için camiye gelenler kendilerine uzatılan mikrofonlara Ramazan ayının tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesini ve İslam ülkelerindeki kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını dilediler.

Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kılınan teravih namazının ardından Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından siyonist işgalcilerin katlettiği Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, Filistin ve tüm dünya Müslümanlarının muzafferiyeti için uzun uzun dualar edildi.

Teravih namazını eda etmek için camiye gelen bir grup genç, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, " Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun israil" sloganları atarak ve tekbirler getirerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık,  Filistin’de yaşanan katliamların bütün Müslümanları derinden üzerek yaraladığını söyledi.

Her Müslümanın camiye geldiği esnada Filistinli Müslümanlara dua etmesi gerektiğini ifade eden Açık, “Filistin bugün bizi çok üzdü, çok üzüldük, kalbimiz yaralandı. Hatta elimizden bir şeyler gelemediği için bizleri daha çok üzüyor. Bizim yapabileceğimiz burada en çok dua etmemiz lazım. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Camilere gelip cemaat olacağız ve hep beraber gönlümüzü, elimizi ve duygularımızı açacağız ‘Ya Rabbi Müslüman kardeşlerimize ne olur yardım et.’ şeklinde dualar etmemiz lazım. Evet, birkaç saat sonra ilk sahur hazırlıkları başlayacak. Herkese mutlaka çocuklarıyla beraber sahura kalkarak sahur yapmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Oruç tutan bir Müslümanın orucunu uykuda geçirmemesi gerektiğini söyleyen Açık, “Gün içerisinde orucumuzu uykuya tutturmayalım. Birçok kardeşimiz hemen sıcaklıkları bahane ederek, oruçlarını uyararak geçiriyorlar. Ama şunu unutmayalım ki, aynı bu sıcaklıklarda hatta daha fazla derecede Hazreti Muhammed ashabıyla birlikte oruç tutmuştur. Oruca mutlaka sahip çıkalım. Eğer ki oruca sahip çıkarsak, oruç bize merhamet, rahmet ve mağfiret verir. Bu vesileyle camilerimize öncelikle namaz kılmaya, dua etmeye, Kur’an-ı Kerim okumaya ve dinlemeye geleceğiz. Allah azze ve celle şimdiden kıldığımız ilk teravih namazımızı ve yapacağımız ibadetleri kabul eylesin.” ifadelerini kullandı.  (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




Advert

Paylaş: