HÜDA PAR Kararını Verdi: DENGELER DEĞİŞECEK

24 Haziran seçimlerinde meclis ve cumhurbaşkanı adayı konusunda karara vardıklarını açıklayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, kararlarının dengeleri değiştireceğini söyledi. Yılmaz, “Oy oranı olarak iktidar ve muhalefetin birbirine yakın olduğu bu seçimde iktidarı belirleyebilecek ve meclis aritmetiğini değiştirebilecek bir güçteyiz. 16 Nisan referandumunun belirleyeni olduğumuz tüm partilerin ve kamuoyunun malumudur.” dedi.

HÜDA PAR Kararını Verdi: DENGELER DEĞİŞECEK

Advert

ENES DURMAZ - DOĞRUHABER

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler için ittifaklar kuruldu ve Cumhurbaşkanları adayları netleşti. Merak edilen konuların başında ise geçtiğimiz son seçimlerde dengeleri değiştiren HÜDA PAR'ın kararının ne olacağıydı. Seçim sürecinde yaşananlar, ittifaklar, HÜDA PAR'ın seçimlerdeki kararının ne olacağı ve de HÜDA PAR'ın oy potansiyeli gücü ile ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, “Oy oranı olarak İktidar ve muhalefetin birbirine yakın olduğu bu seçimde iktidarı belirleyebilecek ve meclis aritmetiğini değiştirebilecek bir güçteyiz. 16 Nisan referandumunun belirleyeni olduğumuz tüm partilerin ve kamuoyunun malumudur.” dedi. İşte, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın sorularımıza verdiği yanıtlar…

Partinizin aday adaylığı başvuruları devam ediyor mu? Başvuran çok kişi var mı?

Partimize aday adaylığı başvuruları 10 Mayıs tarihinde son buldu. Teşkilatımızın olmadığı illerden de aday adaylığı başvurularının olması partimize olan teveccühü gösteriyor. İlgili komisyonlarımız aday adaylarının başvurularını inceleyerek listelere son şeklini veriyor. Listelerin teslim tarihi olan 21 Mayıstan önce adaylarımız netlik kazanacak.

Partiniz, 24 Haziran seçimlerine ne şekilde girecek? Tek başına mı, yoksa ittifaklardan birisiyle mi?

Parti olarak tek başımıza, kendi adımızla ve logomuzla 81 ilde tam liste ile seçimlere katılacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Başka partilerle birlikte seçime girmek iki şekilde olur. Bir yolu ittifaklardır. YSK'nın yayınladığı seçim takvimine göre 6 Mayıs tarihinde ittifaklar kapısı kapandı. Diğer bir yolu ise bir veya birden fazla partinin anlaşarak ortak liste ile seçime katılmasıdır.

Diğer partilerle ittifak girişimleriniz oldu mu?

Seçime girme yeterliliği bulanan tüm partilerle görüşme talebimiz, bazı kesimlerce ittifak arayışı olarak medyaya servis edildi. Bu yönde, gerçeği yansıtmayan senaryolar üretildi, spekülasyonlar yapıldı.

ÖTEKİLEŞTİRME İYİ BİRŞEY DEĞİL

Neden ittifaklar içinde yer almadınız?

Malumunuz, birisi Ak Partinin, diğeri CHP'nin başını çektiği iki ittifak mevcuttur. Baraj sorunu yaşayan bazı partiler, % 10'luk seçim barajı engeline takılmamak için mevcut ittifaklardan birisi içinde yer aldılar. İçinde partimizin de bulunduğu bazı partiler ise ittifakı oluşturan partiler tarafından, ötekileştirilerek ittifaklar dışında bırakıldılar.

SİYASETTE BAZEN 24 SAAT BİLE ÇOK UZUN OLABİLİR

Diğer partilerden ortak liste ile birlikte seçime girelim teklifi geldi mi?

Geçtiğimiz günlerde bazı partilerin bu yöndeki niyet beyanları basında yer aldı. Fakat herhangi bir görüşme olmadı. İttifak eden diğer partilerden de bugüne kadar henüz ciddiye alabileceğimiz bir teklif gelmiş değil. Siyasette bazen 24 saat bile çok uzun olabilir. Son anda dahi bazı gelişmeler olabiliyor.

TEKLİFLER İLKE VE İDEALLERİMİZE UYGUN OLMALIDIR

Size göre ciddi bir teklif nedir?

Birincisi bizim ilkelerimiz ve ideallerimiz vardır. Teklif ve önerilerin bunlara uygun olması gerekir. İkincisi, Partimizin 81 ildeki potansiyeli ve birlikte çalışmanın ittifaka katacağı artı değer ve çarpan etkisi hesaba katılarak yapılacak bir teklif olmalıdır.

DÜNE GÖRE ÇOK DAHA FAZLA GÜCE VE ETKİYE SAHİBİZ

Bir rakam verebilir misiniz?

Bu konuda sayıdan ziyade tarafların hepsinin kazanacağı bir formülün bulunması ve uygulanması önemlidir. Yeni kurulmuş bir parti olarak 4 yıl önce 9 ilde seçime girip aldığımız oy oranına göre değerlendirme yapmak yerine, bu güne bakmalıyız.  Çözüm sürecinin olumsuz şartlarına rağmen, seçime girdiğimiz yerlerde o gün üçüncü parti olduk. Bugün, düne göre çok daha fazla güce ve etkiye sahip bir konumda olduğumuz unutulmamalıdır.

İKTİDARI VE MECLİS ARİTMETİĞİNİ DEĞİŞTİREBİLECEK BİR GÜÇTEYİZ

Partinizin gücü dengeleri değiştirebilecek düzeyde midir?

Oy oranı olarak İktidar ve muhalefetin birbirine yakın olduğu bu seçimde iktidarı belirleyebilecek ve meclis aritmetiğini değiştirebilecek bir güçteyiz. 16 Nisan referandumunun belirleyeni olduğumuz tüm partilerin ve kamuoyunun malumudur.

HÜDA PAR KARARINI VERDİ

Cumhurbaşkanı adayınız var mı? Hangi adayı destekleyeceksiniz?

24 Haziran seçimlerinde, partimizin çıkardığı bir cumhurbaşkanı adayı yoktur. Bu seçimde, cumhur ittifakını oluşturan partilerin 1, millet ittifakının oluşturan partilerin ise 3, diğer 2 aday ile birlikte toplam 6 cumhurbaşkanı adayı vardır. Cumhurbaşkanı adaylarının ne söylediklerine değil, geçmişte ne yaptıklarına, bugünkü icraatlarına, yarın için ne yapabileceklerine bakarız.  Bu çerçevede konu yetkili kurullarımızda değerlendirilerek, sonuca varıldı. Bu konudaki karar önümüzdeki günlerde genel başkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 

Advert

Paylaş: