İzzetpaşa Cami ve Vakfını Anlatan Kitabın Tanıtımı Yapıldı

Elâzığ İzzetpaşa Vakfı İzzetpaşa Camisinin ve vakfın tarihçesini anlatan “150 yıllık tarihimiz” adlı kitabın tanıtım programı yapıldı.

İzzetpaşa Cami ve Vakfını Anlatan Kitabın Tanıtımı Yapıldı

Advert

Elâzığ İzzetpaşa Vakfı tarafından İzzetpaşa vakfı Taziye Evi salonunda İzzetpaşa Camii ve İzzetpaşa Vakfının tarihçesini anlatan “150 yıllık tarihimiz” adlı kitabın tanıtım programı düzenlendi.

HABERİN VİDEOSU

Programa Elâzığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Ak Parti Elâzığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elâzığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve STK yetkilileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın yaptığı kısa bir konuşma ile devam etti.

Sarıkaya, vakfın; mülkünü, hayatta iken sevabı kendine dönmek üzere kamunun hizmetine sunduğu hayırlı bir hizmet olduğunu belirterek, “Vakıf yani vakfeden, bu vakfı yaptıktan sonra kıyamete kadar onun hanesine devamlı sevap gidecektir.” dedi.

Daha sonra İzzetpaşa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Necip İlhan, İzzetpaşa Camisinin tarihi hakkında bilgi verdikten sonra yayımlanan kitap hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sizlerin beğenisine sunacağımız “150 yıllık tarihimiz” adlı eser, İzzetpaşa Camiinin yapımını, Vakfın kuruluşunu ve hizmetlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan bir çalışmadır.”

Kitabın müellifi olan İzzetpaşa Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, kitabın hazırlanması sırasında afaki bilgilerle değil tamamen bilgiye, dökümanlara, kaynaklara dayalı ve bire bir bilgi aktarımı sonucu ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Yalçın, “2016 yılında bölük pörçük bilgileri bir araya toplayarak, bire bir kurucu üyelik yapmış insanlarla görüşerek, vakfımızda bulunan ve muhtelif bilgi kaynaklarını bir araya getirip yönetim kurulu kararlarını, tutanakları ve belgeleri toplayıp bir araya getirdik. Cami ve vakıf tarihçesi bire bir anlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından “150 yıllık tarihimiz” adlı kitap katılımcılara dağıtıldı.

Program, İl Müftüsü Sarıkaya’nın yaptığı dua ile son buldu. (Emrullah Yıldız-İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: