HÜDA PAR: Ne ABD ne de Rusya bölge halkının dostu değildir

ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR, ne siyonist çete ne ABD ne İngiltere ne de Rusya'nın bölge halkının dostu olmadığı vurgulandı.

HÜDA PAR: Ne ABD ne de Rusya bölge halkının dostu değildir

Advert

HÜDA PAR Genel Merkezinden ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, Suriye'nin ümmettin iç meselesi olduğu belirterek ne ABD'nin ne de Rusya'nın bölge halkının dostu olmadığına vurgu yapıldı.

Emperyalistlerin güç gösterisi ve aralarındaki soğuk savaş, bölgedeki İslam ülkelerinin sorunu onlara havale etmelerinden kaynaklandığı ifade edilen açıklamada, "Ne siyonist çete ne ABD ne Rusya ne de İngiltere bölge halkının dostu değildir. Mazlumların kanlarının akması hiçbirinin umurunda bile değildir. Sadece bazı ölümleri bahane ederek oraya yerleşme ve siyonizmin oradaki varlığını güvence altına almak istemektedirler. İslam ülkeleri aralarındaki soğukluk, ihtilaf ve güven bunalımını sona erdirmedikleri müddetçe, emperyalizm soğuk savaş dönemi taktikleriyle onları kendi nam-ı hesabına çatıştıracak, yer altı ve yerüstü kaynaklarını sömürmeye devam edecektir." denildi.

Açıklamada, "Miraç Kandili gibi mübarek bir gecede Haçlıların, masum sivillerin hakkını savunma bahanesiyle siyonizmin hedeflerinin tahakkuku için giriştikleri bu saldırıyı engellemesi gerekenlerin destek açıklamasında bulunmaları zillettir." ifadelerine yer verildi.

Suriye meselesinin ümmetin iç meselesi olduğu ve Müslümanlar tarafından çözülmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Esed, kuşkusuz cezasını çekmeli ancak Esed’ten yüzlerce kat daha fazla katliam ve soykırım gerçekleştirenlerin eliyle değil. Çözüm için halen çok geç değildir. Suriye meselesi, ümmetin iç meselesidir ve ancak Müslümanlar tarafından çözüme kavuşturulabilir. Çözümü emperyalistlere havale etmek; çözüm getirmeyeceği gibi, savaşın komşu ülkelere sıçramasına da peşinen razı olmaktır. Savaş İslam Coğrafyası’nda sürdüğü müddetçe emperyalistlerin savaşı sonlandırma gibi bir dertleri olmayacaktır." denildi.

Suriye sorununun çözülmesi için şartların zorlanması gerekliği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İslam ülkelerinin tamamını, özellikle de Suriye’nin komşuları Türkiye ve İran’ı, daha fazla inisiyatif almaya, sorunu siyasi yollarla çözmek için şartları sonuna kadar zorlamaya bir kez daha davet ediyoruz." (İLKHA)                 

 




 

Advert

Paylaş:
Advert