500 bin canlı hayvan ithal edilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kırmızı et fiyatlarının yükselişini durdurabilmek için 500 bin kasaplık canlı hayvan ithalatı yapacak.

500 bin canlı hayvan ithal edilecek

Advert

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yükselen et fiyatlarının önüne geçebilmek için yüzde 10 gümrük vergisiyle 500 bin kasaplık canlı hayvan ithal edecek.

Bakanlığın, yüzde 10 gümrük vergisiyle 500 bin canlı hayvan ithalatı için talep yazısını Başbakanlığa gönderdiği öğrenildi.

Besicilerin Ramazan nedeniyle et fiyatlarını yükseltmesine izin vermeyeceklerini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba “Ramazan geldi diye hayvanı sakla fiyatlar yükselsin, hayvanı yağlandır ondan sonra vatandaş fazla fiyatla yesin, buna hükümetimiz müsaade etmez. Zaman zaman geçici olarak ithalatlar yapılabilir ama bunlar yapılırken hep besici ve çiftçi kardeşlerimiz özellikle hayvancılıkla anadan babadan uğraşan, üreten hayvancılık yapan kardeşlerimizi düşünüyoruz. Spekülatif hareketlerle piyasada kimse et fiyatını yükseltmesin. Yükselttiği takdirde mutlaka hükümetimizin alacağı kararlar vardır.” dedi.

Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz aylarda 100 bin başlık kasaplık hayvan ithalatı için iki kere ihale açmış, ancak fiyatların yüksek çıkmasından dolayı ihaleler iptal edilmişti.

Son dönemlerde karkas et fiyatlarında yaşanan yükselişin en önemli nedenleri arasında yem fiyatlarındaki artış gösteriliyor. (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert