İçme Köyünde 'Gen Kardeşim Değil Can Kardeşim' Projesi Protokolü İmzalandı

İçme Köyünde 'Gen Kardeşim Değil Can Kardeşim' Projesi öğrencilere yönelik ilginç bir protokol imzalandı.

İçme Köyünde 'Gen Kardeşim Değil Can Kardeşim' Projesi Protokolü İmzalandı

Advert

İçme Köyü İlköğretim Okulunda Doğa, hayvan ve çevre bilinci gelişmiş çocukların yetişmesi, çocukların uygulamalı seracılık yapabilmelerini sağlamak, şehirde yaşayan öğrencilerin ilimizde yetişen tarım ürünlerini, göllerimizde yaşayan balıkları ve evcil hayvan türlerini tanıyabilmelerini sağlamak amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl  Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Gen Kardeşim Değil Can Kardeşim" projesi imzalandı. İmzalanan Proje Toplantısına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Şube Müdürleri, İçme Köyü Okul Müdürü Fahri KARATAŞ, İçme Köyü Muhtarı Vedat MUTLU ve teknik personeller katıldı. 

    Toplantıda konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; "Bizler öncelikle sadece tarımsal alanlardaki faaliyetlerle ilgili değil özellikle son yıllarda betonlaşmanın çok fazla görüldüğü ve çocuklarımızın topraktan, tarladan, bitkiden uzaklaştığı sofraya gelen ürünün nerden kaynaklandığını nerde yetiştiğini bilmeden ve özellikle bu tür bilgilerden uzak bir yetişme şartları oluştu ve hayat artık bizi buna zorunlu bir hale getirdi. Bizlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ilkini geçen sene Bilim Sanat Okulunda uyguladığımız ve Bakanlığımız tarafından bütçelendirilen ikincisini de sizlerle işbirliği içerisinde özellikle okul yönetiminin bu taleplerini de dikkate alarak sadece İçme İlk ve Ortaokulunda ki öğrencilerimiz değil bu projeyle İl Merkezi dahil çevre okullarımızda özellikle bitki ve tarladan uzak olan çocuklarımızı bu projeyle davet edip proje kapsamında yapılacak olan faaliyetleri görme, yerinde inceleme fırsatı vermek üzere böyle bir proje yaptık.

     Projemiz, Bilim Sanat Okulunda ki projemiz 'Toprak Ananın Çocukları' olarak geliştirdiğimiz burada ise 'Gen Kardeşim değil, Can Kardeşim' şeklinde bir sloganla yola çıktığımız ve 62.000 TL bir bütçe ile Bakanlığımız Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına sunduğumuz oradan da mali desteğini alarak hayata geçireceğimiz bir projedir.

     

 Bu projede 40 m2'lik bir sera alanı, kümes alanı ve içerisinde kaz, ördek, tavuzkuşu, tavuk gibi kümes hayvanlarını yetiştireceğimiz, birçok balık türünün ve çeşidinin bozulmayacak şekilde kimyasallar içerisine yerleştirdiğimiz bir balık müzesi, bölgeye has iklimde yetişecek olan bitkilerin tohumlarını sergileyeceğimiz bir müze. Asıl amacımız doğadan uzaklaşmış olan çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olan miniklerimizin bunlarla ilgilenecekleri bir ortam hazırlamak üzere yapmış olduğumuz bir proje ve bu proje maddi olarak çok düşük olmakla birlikte manevi değerinin çok yüksek olacağı bir proje olarak düşünüyoruz." dedi

    Milli Eğitim Müdürü GÜRTÜRK'te konuşmasında; "Gen Kardeşim Değil Can Kardeşim" Projesi kapsamında bugün İçme İlkokulu ve Ortaokulunda bulunuyoruz. Gerçekten anlamlı bir proje, hayata dokunan bir proje. Burada öğrencilerimiz söylenenleri, kitapta olanları ve öğrendiklerini yaparak, yaşayarak öğrenecekler. 

      Tarım İl Müdürümüzün de bahsettiği  gibi anlamlı bir proje, biz şehir  hayatı yaşayan çocuklarımızın burada açılan balık müzesi, sera, kümes hayvanlarını ziyaret etmelerini sağlayacağız. Burada başlatılan projenin başka okullarımızda da yansımasını görmek istiyoruz. Buraya gelen öğrencilerimiz İçme ilkokulumuzda ve ortaokulumuzda hem pikniklerini yapacaklar hem de doğal ortamın ne olduğunu da bura da bilfiil içinde yaşayarak görecekler." dedi

Advert

Paylaş:
Advert