Feci kazada hayatını kaybeden 9 kişi yan yana toprağa verildi

Kahramanmaraş'ta minibüs ile kaya yüklü hafriyat kamyonunun çarpışması sonucu meydana gelen kazada aynı aileden hayatını kaybeden 5'i çocuk 9 kişi, memleketleri Gaziantep'te yan yana toprağa verildi.

Feci kazada hayatını kaybeden 9 kişi yan yana toprağa verildi

Advert

Ankara'da atık kâğıt ve hurda toplayarak geçimini sağlayan ve dün memleketleri Gaziantep'e gelirken Kahramanmaraş'ta kullandıkları minibüsün kaya yüklü hafriyat kamyonuna arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada aynı aileden hayatını kaybeden 5'i çocuk 9 kişi memleketleri Gaziantep'te toprağa verildi.

Avcı ailesinin fertleri, dün Ankara'dan kendilerine ait minibüsle memleketleri Gaziantep'e gelmek için yola çıktı. Avcı ailesi fertlerinin bulunduğu Cemal Avcı (40) yönetimindeki 46 P 9627 plakalı minibüs, Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu'nun Beşoluk mevkiinde aynı istikametteki Ali Daş yönetimindeki 06 FZ 6350 plakalı hafriyat yüklü kamyona çarpmıştı.

Kazada, minibüste bulunan Avcı ailesinden sürücü Cemal Avcı'nın eşi Zeynep Avcı (35), çocukları Esra (16), İsa (7), Cengiz (11), Cuma (14) ve Yusuf (19) , gelini Songül Avcı (24) ile torunları Cesur 4 aylık ile Celil Avcı (3) hayatını kaybetmiş, sürücü Cemal ile yakınları İbrahim (6), Süleyman (13) Berivan Avcı ise (17) yaralanmıştı.

Feci kazada hayatını kaybeden 6'sı çocuk 9 kişinin cenazeleri Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek dün Gaziantep'e getirildi. Yeşilkent Mezarlığı morguna kaldırılan 9 kişi için Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan Kaplan Kardeşler Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Avcı ailesinin 9 ferdi, yan yana açılan mezarlarda gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Hayatını kaybedenler arasındaki Esra Avcı'nın kısa süre önce nişanlandığı ve mezarlığa Avcı'nın beyaz gelinliğiyle gelen yakınları, gelinliğe sarılarak feryat etti. Gelinlik, daha sonra Esra Avcı'nın mezarına konuldu.

Mezarlığa, kazada hayatını kaybeden Songül Avcı'nın (24) askerde olan eşi Emrah Avcı (20) izin alarak görev yaptığı Manisa'dan cenazeye geldi. Ayakta durmakta zorlanan Avcı'yı yakınları teselli etti.

10 gün önce askere giden ve feci kazada, annesini, eşini, biri 4 aylık diğeri 3 yaşında olan çocuğunu ve 5 kardeşini kaybeden Emrah Avcı (20), gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bana telefon açtılar. 'Baban kaza yapmış 8 kişi ölmüş' dediler. Ben kendimi kaybettim. Bana annemin, eşimin, çocuklarımın ve kardeşlerimin öldüğünü söylemediler. Buraya geldiğimde öğrendim, şaşırdım." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert